11.28.2006

Govern d'Entesa. Monty Python, assessors.

Una primera, superficial i precipitada anàlisi del "govern", mentre paeixo la mala llet i poso en ordre les meves idees.

Carod-Rovira, responsable d'afers religiosos. Sense comentaris (de moment).

Carod-Rovira responsable de la política lingüística de la Generalitat. Al departament de cultura li correspon la competència en l'àmbit de la cultura tradicional catalana, el patrimoni cultural català i la promoció i la difusió de la cultura i la tradició catalanes. Carod-Rovira no és conseller de cultura. Llavors, ¿el català no és cultura catalana?.

Joan Saura responsable d'interior i del foment de la pau i els drets humans. L'elogi de l'esquizofrènia.

El Departament d'Interior responsable del trànsit. El Departament de Política Territorial responsable de carreteres. Dues conselleries per organitzar la "operació sortida"? Aquest any em quedo a casa (ni trens, ni aeroports, ni carreteres).

Competències del departament d'educació: la política educativa en l'àmbit de l'ensenyament no universitari. I prou. Com sona. I encara tindrà el mateix sou que els altres...

Carod-Rovira responsable d'esports, i vicepresident, i afers religiosos, i exterior, i la política lingüística, i les delegacions territorials de la Generalitat... Com tu.

Si aneu pel camp i trobeu una mina d'or, ignoreu-la: per explotar-la us les haureu amb els departaments d'economia i finances (responsable de mines), el de medi ambient (obviament), el de treball (autoempresa), el de política territorial (polítiques de sol i transports), innovació (seguretat laboral)... I anar pagant!

Tenint en compte que sóc home, heterosexual, adult, he nascut i visc a Catalunya, no pateixo cap disminució ni dependència, i estic perfectament immers en la societat, el departament d'acció social i ciutadania no em serveix absolutament per res. No vull dir que no hagi d'existir aquest departament, només dic que li canviin el nom: o això, o he deixat de ser un ciutadà.

1 comentari:

Josep (sl) ha dit...

Jeje jo també vaig comparar al govern Montilla am,b els monty phytons. Clar que la broma és fàcil. Llàstima que a diferència dels gran còmics britànics el nostre govern no fagi riure si no plorar.

http://elsalouenc.blogspot.com/2008/
05/montillas-phyton-flying-circus
.html